Welkom bij de Nedereindse Berg,

Graag uw scherm kantelen voor een

optimale ervaring

mobile website
achtergrond

Parkoersen

De Nedereindse Berg bestaat uit een aantal verschillende parkoersen en het centrale ontmoetingspunt: het Paviljoen.

Parkoersen

Op de Nedereindse Berg liggen verschillende parkoersen, die voornamelijk gebruikt worden voor fietsen en skeeleren. Ook andere activiteiten te voet of te wiel kunnen echter uitstekend op de verschillende parkoersen plaatsvinden.

Wieler- en skeelerbaan
De wieler- en skeelerbaan is het paradepaardje van de Nedereindse Berg. De baan bestaat uit twee ronden met een hoogteverschil van 18 meter. De ronde beneden is 1.202 meter, de ronde boven is 904 meter. De ronden kunnen achter elkaar worden afgelegd, waardoor een totale ronde 2.200 meter beslaat.
De wieler- en skeelerbanen zijn goedgekeurd door de KNWU en de KNSB.

wielerparkoers

 

 

 

 

 

Skeelerovaal
De skeelerovaal is 333 meter en is geschikt voor skeelertrainingen en -wedstrijden. De skeelerovaal voldoet aan de eisen van de KNSB.

Skeeler-ovaal

 

 

 

 

 

Mountainbikeparkoers
Het mountainbikeparkoers is 3.300 meter lang en ligt aan de achterzijde van Skipiste Nieuwegein.

Mountainbiken

 

 

 

 

 

Bikepark
Kijk voor meer informatie over het Bikepark op www.bikepark-utrecht.nl.

Bikepark

 

 

 

 

 

Paviljoen

De grote trots van de Nedereindse Berg is het Paviljoen: een uniek (wiel)rond gebouw bestaande uit twee verdiepingen. Het Paviljoen is toegankelijk voor mindervaliden en meet circa 100m2. De bovenste verdieping is het gedeelte met zitgelegenheid, juryruimte en een bar. De benedenverdieping bevat twee ruime kleedkamers inclusief douches en toilet, een ehbo-ruimte en een aparte zaal van 40m2, die voor allerlei verschillende gelegenheden inzetbaar is o.a. voor vergaderingen.

thumb