Parcoursen

De Nedereindse Berg bestaat uit een aantal verschillende parcoursen en het centrale ontmoetingspunt: het Paviljoen.
Deze parcoursen worden voornamelijk gebruikt voor fietsen en inline-skaten. Ook voor andere activiteiten 'te voet of wiel' zijn de parcoursen uitstekend geschikt.

parcoursen

De wieler- en skeelerbaan bestaat uit twee ronden met een hoogteverschil van 18 meter. De benedenronde is 1.202 meter en de bovenronde is 904 meter. De ronden kunnen worden gecombineerd, waardoor een totale ronde 2.200 meter beslaat.
De wieler- en skeelerbanen zijn goedgekeurd door de wielrenunie (KNWU) en schaatsbond (KNSB).

Veel, soms wat verborgen, mogelijkheden op deze korte route. Er zijn steile afdalingen, pittige klimmen, leuke kom bochten, enkele drops en een rockgarden. Voor een rondje in de avond is het een prachtig trainingsparcours met uitdagende stukken. In de winter ook goed te berijden omdat de harde ondergrond wegzakken in de modder voorkomt.

Bikepark Utrecht (BPU) is dé dirtjump spot voor iedereen uit de omgeving en ver daarbuiten. Er zijn dirtjumps voor elk niveau. Iedere dirtjumper, mountainbiker en BMX'er is welkom! Elk jaar zijn er clinics en dagen dat de dirtjumps gratis uitgeprobeerd kunnen worden. Voor meer informatie klik hier.

Het Paviljoen is een uniek (wiel)rond gebouw dat bestaat uit twee verdiepingen en meet circa 100m2. Het Paviljoen is toegankelijk voor mindervaliden. De bovenste verdieping is het gedeelte met zitgelegenheid, juryruimte en een bar. De benedenverdieping bevat twee ruime kleedkamers inclusief douches en toilet, een EHBO-ruimte en een aparte zaal van 40m2, die voor verschillende gelegenheden inzetbaar is, zoals vergaderingen en cursussen.

De skeelerovaal ligt aan de binnenzijde van de wielerbaan en is 333 meter. De baan is geschikt voor skeelertrainingen en -wedstrijden. De skeelerovaal is goedgekeurd door de schaatsbond (KNSB).

Coöperatie Wieler- en Skeelercentrum De Nedereindse Berg U.A.

Nedereindseweg 501 W
3546 PM Utrecht (tevens postadres)

secretaris@nedereindseberg.nl